preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bartola Kašića Zagreb

Login
Facebook stranica

CARNet korisnički račun

Informacije o HUSO sustavu pročitajte OVDJE.

e-Dnevnik

Korisni linkovi

Informacije za roditelje

Ažurirano: 12. 5. 2022.

Raspored zvona

JUTARNJA SMJENA

1. sat    8:00 – 8:45

2. sat    8:50 – 9:35

3. sat    9:40 – 10:25

VELIKI ODMOR

4. sat  10:40 – 11:25

5. sat  11:30 – 12:15

6. sat  12:20 – 13:05

7. sat  13:10 – 13:55

 

POPODNEVNA SMJENA

0. sat  13:10 – 13:55

1. sat  14:00 – 14:45

2. sat  14:50 – 15:35

VELIKI ODMOR

3. sat  15:50 – 16:35

4. sat  16:40 – 17:25

5. sat  17:30 – 18:15

6. sat  18:20 – 19:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COVID-19

Pravilno pranje ruku

Himna naše škole

Himna Bartolu Kašiću

Školski kurikulum

VAŽNI BROJEVI
112 Hitne službe
192 Policija
193 Vatrogasci
194 Hitna pomoć
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2015.

Ukupno: 575374
Ovaj mjesec: 4622
Danas: 26
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upisi djece u prvi razred OŠ 2022./2023.
Autor: Administrator , 3. 3. 2022.

Poštovani roditelji,

školski obveznici su djeca koja su do 1. 4. 2022. navršila 6 godina. Ove školske godine termine za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred naše škole možete rezervirati putem aplikacije Terminko (https://www.terminko.hr/). Upute za korištenje aplikacije detaljno su opisane na samoj stranici. Utvrđivanje spremnosti za školu provodit ćemo tijekom travnja i svibnja 2022. godine. Nakon rezervacije termina, nije potrebna dodatna najava dolaska.

NAPOMENA: Termini za upise će na stranici terminko.hr biti stavljeni u ožujku 2022.

Više pod OPŠIRNIJE.


Pri dolasku u školu zbog trenutne epidemiološke situacije molimo vas da se pridržavate sljedećih pravila:

- dijete na razgovor dolazi u pratnji samo jednog roditelja

- pri ulasku u školu trebate dezinficirati obuću i ruke dezinfekcijskim sredstvom

- u prostoru škole s drugim osobama održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)

- ponijeti vlastitu kemijsku olovku i običnu (grafitnu) olovku za dijete

- pri ulasku u prostoriju gdje se obavlja razgovor dobro oprati ruke

- odgoditi dolazak ukoliko dijete ili roditelj ima povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje ili postoji sumnja na zarazu COVID-19.

 

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred provodi Povjerenstvo OŠ Bartola Kašića (školska liječnica dr. Željka Štimac-Miling i stručni suradnici Iva Henigsman - psihologinja i Majda Granić - edukacijski rehabilitator).

 

Liječnički pregled obavlja se u Školskoj ambulanti kod naše školske liječnice. Termin kod liječnice također je potrebno rezervirati na www.terminko.hr, a liječnicu možete dobiti i pozivom na telefon 01/3831-541 (neparne datume poslijepodne, parne prijepodne). Liječnica je počela s pregledima 1. 2. 2022.

 

Škola upisuje samo učenike s prebivalištem ili boravištem na našem upisnom području. U slučaju da želite upisati dijete u našu školu možete podnijeti pisani zahtjev za upis djeteta u našu školu tako da je dostavite najkasnije do 1. lipnja 2022. U njoj uz obrazloženje treba navesti i svoj kontakt. O prihvaćanju zahtjeva bit ćete naknadno, tijekom lipnja, obaviješteni jer odluka ovisi o ukupnom broju upisane djece s našeg upisnog područja.

 

Za vrijeme razgovora s djecom roditelji ispunjavaju upitnik za roditelje kao i predugovor za boravak - za one koji žele da djeca idu u boravak.

Što sve trebate ponijeti:

1. SVI - OIB djeteta

2. Za djecu koja stanuju na našem području, a ne nalaze se na službenom popisu za upis - Potvrda o boravištu ili potvrda predstavnika stanara o stanovanju na adresi našeg upisnog područja (preslika)

3. Razvedeni roditelji - Rješenje o skrbništvu (preslika)

4. Produženi boravak - Potvrde o zaposlenju oba roditelja

5. Prijevremeni upis (djeca rođena u razdoblju od 1. travnja do 31. kolovoza 2016.) - Uvjerenje o uvrštavanju na popis za utvđivanje psihofizičkog stanja (preslika)

6. Djeca u tretmanu - zdravstvenu dokumentaciju (nalaz fizijatra, logopeda, psihologa, neurologa, psihijatra… ako je dijete bilo na obradi ili je u tretmanu) - preslike

 

Ovi upitnici nalaze se na našoj stranici škole i možete ih popuniti kod kuće, isprintati te donijeti ispunjene.

 

PRIJEVREMENI UPIS

Za djecu koja nisu školski obveznici, roditelj/skrbnik može podnijeti Gradskom uredu za obrazovanje najkasnije do 31. ožujka 2022. godine Zahtjev za prijevremeni upis, nakon čega će u Područnom uredu biti izdano Uvjerenje temeljem kojega dijete može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja za upis u I. razred osnovne škole. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj/skrbnik dužan je osim Zahtjeva dostaviti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

 

ODGODA UPISA

Ako se na pregledu utvrdi da dijete nije postiglo stupanj zrelosti koji mu je potreban za praćenje i izvršenje školskih obveza, stručno povjerenstvo može predložiti da se dijete ne upiše u toj školskoj godini. Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti za jednu godinu. Odgodu upisa predložit će stručno povjerenstvo škole ako procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj.

 

Roditelj može Uredu podnijeti zahtjev za privremenim oslobađanjem djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole za dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Osim zahtjeva roditelj obvezno dostavlja medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

 

KONTAKT I INFORMACIJE

Za sve informacije, s obzirom da na intenzitet provođenja upisa ne možemo odgovarati na telefonske pozive, kontaktirajte nas putem e-maila. Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku. Ukoliko smatrate da biste telefonski lakše došli do potrebnih informacija i objasnili što vas zanima, napišite e-mail u kojem ćete navesti broj telefona pa ćemo vas mi kontaktirati.

 

Veselimo se novoj generaciji naših učenika!

Stručni suradnici Osnovne škole Bartola Kašića

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju