preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bartola Kašića Zagreb

Login
Facebook stranica

CARNet korisnički račun

Informacije o HUSO sustavu pročitajte OVDJE.

e-Dnevnik

Korisni linkovi

Informacije za roditelje

Ažurirano: 12. 5. 2022.

Raspored zvona

JUTARNJA SMJENA

1. sat    8:00 – 8:45

2. sat    8:50 – 9:35

3. sat    9:40 – 10:25

VELIKI ODMOR

4. sat  10:40 – 11:25

5. sat  11:30 – 12:15

6. sat  12:20 – 13:05

7. sat  13:10 – 13:55

 

POPODNEVNA SMJENA

0. sat  13:10 – 13:55

1. sat  14:00 – 14:45

2. sat  14:50 – 15:35

VELIKI ODMOR

3. sat  15:50 – 16:35

4. sat  16:40 – 17:25

5. sat  17:30 – 18:15

6. sat  18:20 – 19:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COVID-19

Pravilno pranje ruku

Himna naše škole

Himna Bartolu Kašiću

Školski kurikulum

VAŽNI BROJEVI
112 Hitne službe
192 Policija
193 Vatrogasci
194 Hitna pomoć
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2015.

Ukupno: 575354
Ovaj mjesec: 4602
Danas: 6
Projekti

2019./2020.

Školski iprojekt "Bartol Kašić- sfako slovo sfuda  jedno vazda samo glasen'je"

ppt prezentacija učenica 4.b r.: Nina, Marita i Marija

     

Haiku zbirka učenika 5.c razreda 

Book titled 'Haiku u 5.c'Read this book made on StoryJumper

Haiku zbirka učenika 5.d razreda

 

Book titled 'Haiku u 5.d'Read this book made on StoryJumper

 

2018./2019.

Ove školske godine u školskoj knjižnici u suradnji s prof. hrvatskoga jezika u 6.a i 6.c razredu provode se projekti "U potrazi za Ivanom Brlić-Mažuranić" i "Upoznajmo zavičajnu kulturnu baštinu"

Potragu za Ivanom Brlić Mažuranić započeli smo terenskom nastavom u Rijeci posjetivši Villu Ružić u kojoj je Ivana često boravila kod kćeri Nade i u kojoj smo naišli na mnoge materijalne tragove iz života obitelji Mažuranić.

       

2017./2018.

Projekt ČITAMO MI U OBITELJI SVI ove godine provodi se u 3.b, 3.c i 3.d razredu. Učenici na tjedan dana nose kući naprtnjaču s 8 knjiga namijenjenih za čitanje cijeloj obitelji.Nadamo se da učenici i roditelji uživaju u obiteljskom čitanju i da će naši učenici steći dobre čitateljske navike.
Popis knjiga u naprtnjačama
 Projekt ČITANJEM DO ZVIJEZDA provodili smo u osmim razredima. Čitale su se knjige: Zaboravljeni sin Mire Gavrana, Gumi-gumi Zorana Pongrašića i Bijeli klaun Damira Miloša. Na županijsko natjecanje plasirali su se Lara Kovač i Lovro Capan iz 8.a razreda i Bruna Barbaroša iz 8.c razreda. Bruna se natjecala i u kategoriji plakata s temom "Ljepota je u različitosti".
Na državno natjecanje plasirale su se II. OŠ Vrbovec i OŠ Velika Mlaka, a s plakatima koji su ove godine bili izvrsni i teško je bilo izabrati najbolji, na državno idu OŠ Vukomerec i OŠ S. Radića Božjakovina.
 
         Projekt ČITAJMO ZAJEDNO, ČITAJMO NAGLAS: ZABORAVLJENE KNJIGE provodio se u 3.a razredu. Ćitala se knjiga Matka Marušića: Škola plivanja, a ujedno su se ilustrirali neki događaji iz knjige. Na završnici projekta povodom dana dječje knjige (2.4.) u kinu Tuškanac 31.3. 2017. 38 škola predstavilo je svoj projekt. Naš 3.a predstavile su učenice Ema Komes i Kaja Novačić:

 

2016./2017.

Obilježili smo 400. obljetnicu objavljivanja knjige izuma Fausta Vrančića "Machinae novae". Projekt se provodio cijele 2016. godine u suradnji s dr.sc. Marijanom Borić iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u sklopu njihova projekta "Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu". Završnica projekta je bila krajem 2016. godine postavljanjem izložbe učeničkih radova u našoj školi.

San o strojevima

2015./2016.

Ove školske godine naša škola uključila se u projekt za poticanje čitanja "ČITANJEM DO ZVIJEZDA" koji se organizira u okviru Hrvatske mreže školskih knjižničara. Tema ovogodišnjeg projekta je "Likovi slavenske mitologije u djelima Ivane Brlić-Mažuranić". Za natjecanje je trebalo pročitati "Priče iz davnine" I.Brlić-Mažuranić, roman "Stakleni dvorac" Maje Brajko-Livaković i roman Irene Begić "Dolores i šumske sjene". Učenici 7.a i 7.d razreda uhvatili su se u koštac i 12. prosinca na našoj školi je provedeno natjecanje u kojemu je sudjelovalo 8 učenika.
Na postavljena pitanja najbolje su odgovorili Kana Halić Kordić iz 7. d razreda, Dunja Batinica iz 7.a razreda i Ana Davidović iz 7. d razreda. One čine ekipu koja će se natjecati na županijskom natjecanju u veljači.
Naročito veseli činjenica da se djevojčicama pridružio i jedan učenik.
 Pobjednicima čestitamo, a tako i svima ostalima koji su se uhvatili u koštac i pripremili za ovo natjecanje.

 

2014./2015.

ČITAMO MI U OBITELJI SVI - projekt u 3. razredima
Učenici trećih razreda koji su ove školske godine sudjelovali u projektu "ČITAMO MI U OBITELJI SVI" pomalo završavaju s čitanjem knjiga iz knjižnične naprtnjače.
Još nam je ostalo da prikupimo i pročitamo dojmove iz bilježnica dojmova i odaberemo najljepše i da ispunimo ankete o provedenom projektu.
Učenici će ankete ispunjavati online u školskoj knjižnici, a roditelji će dobiti kopirane upitnike. No, i roditelji svoje ankete mogu ispuniti online na adresi:

Anketa za roditelje

Popis knjiga u naprtnjačama po razredima

Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju održano je 10. veljače 2015.  u OŠ Bartola Kašića. Natjecalo se 27 učenika iz 9 OŠ u Gradu zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a 6 škola natjecalo se i s plakatima na temu "Prijateljstvo".
Tema ovogodišnjega kviza je "Prijateljstvo", a učenici su trebali pročitati knjige:
"Pokajnik" Milene Mandić, "Zagrebačka priča"  Blanke Matković i "Moja slavna prijateljica" Ivane Guljašević. Učenici se natječu u dvije kategorije: kviz znanja i izrada plakata na temu "Prijateljstvo". Natjecanje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara.
Na državno natjecanje plasirali su se učenici iz naše škole: Dunja Batinica, Ana-Marija Tucak i Matej Malešević iz 8.a razreda i učenici iz OŠ Brezovica.
Od petka, 12. prosinca učenici trećih razreda započinju s projektom čitateljske naprtnjače "Čitamo mi u obitelji svi!" Naprtnjače su spremne i čekaju svoje čitače, a što ih tamo očekuje, možete pogledati:

2013./2014.

Događanja u Mjesecu školskih knjižnica:
Međunarodna udruga školskih knjižnica IASL (International Association of School Librarianship) proglasila je mjesec listopad Međunarodnim mjesecom školskih knjižnica ISLM. Tema ovogodišnjeg mjeseca ŠK je: Školske knjižnice: ulaz u život.   
     Kako 15. listopada započinje i Mjesec hrvatske knjige, pozivam učenike 4. 5. i 6. razreda da se uključe u Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Naslov i tema kviza u 2013. godini je: PROČITAJ TRI DNEVNIKA I POBIJEDI!  Treba pročitati knjige Sanje Polak: Pobuna Pauline P.,  knjigu Damira Mađarića Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu i knjigu Jeffa Kinneya Gregov dnevnik : Rodrick rastura. Knjige vas čekaju u školskoj knjižnici, nakon čitanja  rješavate kviz online. Knjige i potrebnu pomoć kao i dostupno računalo dobit ćete u školskoj knjižnici. Više o kvizu možete pročitati na stranici http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621.
U kvizu su sudjelovali učenici 5.c i 5.a razreda, a pobjednik je Lovro Capan iz 5. a razreda. Svi sudionici kviza posjetit će 15. 11. Interliber i u završno izvlačenje uz predstavu "Debela"
12. prosinca 2013.  u našoj školskoj knjižnici provedeno je školsko natjecanje u projektu "Čitanjem do zvijezda". U natjecanju je sudjelovalo 8 učenika sedmih razreda. Svi su se dobro pripremili, a tri učenice koje su postigle najviše bodova plasirale su se na županijsko natjecanje. Ekipu čine Kana Halić Kordić, 7.d, Dunja Batinica, 7.a i Ana Davidović iz 7.d razreda.
Svim sudionicima i jednom sudioniku zahvaljujemo na sudjelovanju i trudu i vremenu koje su uložili u ovo natjecanje i ujedno čestitamo na sudjelovanju

 

2011./2012.

Od 7. veljače u našoj školi započinjemo s projektom "Čitamo mi, u obitelji svi" koji će se provoditi u 3.a,3.b,3.c i 3.d razredu. Projekt je na nacionalnoj razini pokrenula Hrvatska mreža školskih knjižničara s ciljem da se ukaže na važnost čitanja kod najmlađih, a priključila mu se i naša školska knjižnica uz suradnju s učiteljicama trećih razreda Mirelom Bobić, Sanjom Horvatić, Božicom Milosavljević i Svjetlanom Mihaljević.  Po jedan učenik iz 3. razreda ponijeti će kući ruksak s odabranih 8 knjiga koje se mogu čitati pojedinačno ili u obitelji. Kada učenik nakon 5 dana vrati ruksak u školu, izvijestiti će kako je protekao "čitalački" tjedan u njegovoj obitelji, a ujedno upisati svoje dojmove u bilježnicu koja se nalazi u ruksaku. Nadamo se da će projekt proteći uspješno i da će u njemu uživati naši učenici i njihovi roditelji.
U priloženoj brošuri je popis knjiga koje će se naći u ruksaku za pojedini odjel trećih razreda.
 
preskoči na navigaciju