preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bartola Kašića Zagreb

Login
Facebook stranica

CARNet korisnički račun

Informacije o HUSO sustavu pročitajte OVDJE.

Korisni linkovi

e-Dnevnik

Strenght2Food

Opasnost - strujni udar

Kako zaštititi dijete

Intervju s roditeljima

SEECEL

Naša škola uključena je u projekt

Što su sve članovi SEECEL-a radili pogledajte i pročitajte OVDJE.

Službenu stranicu SEECEL-a pogledajte OVDJE.

Tražilica
Himna naše škole

Himna Bartolu Kašiću

Školski kurikulum

Pisane provjere

Ažurirano 22.10.2018.

Informacije za roditelje

Ažurirano: 29.1.2020.

VAŽNI BROJEVI
112 Hitne službe
192 Policija
193 Vatrogasci
194 Hitna pomoć
Raspored zvona

JUTARNJA SMJENA

1. sat    8:00 – 8:45

2. sat    8:50 – 9:35

3. sat    9:40 – 10:25

4. sat  10:40 – 11:25

5. sat  11:30 – 12:15

6. sat  12:20 – 13:05

7. sat  13:10 – 13:55

 

POPODNEVNA SMJENA

1. sat  14:00 – 14:45

2. sat  14:50 – 15:35

3. sat  15:50 – 16:35

4. sat  16:40 – 17:25

5. sat  17:30 – 18:15

6. sat  18:20 – 19:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2015.

Ukupno: 302180
Ovaj mjesec: 7833
Danas: 316
Događanja

2018./2019.

ISLM Bookmark Exchange Project je projekt Međunarodne udruge školskih knjižničara koji se provodi svake godine povodom Mjeseca školskih knjižnica. Ove godine uključili su se 1.d razred s učiteljicom Ivanom Livaić i 3.d razred s učiteljicom Suzanom Cindrić. Učenici 1. razreda razmjenjuju bookmarkere s vršnjacima iz Australije, a 3.d razred s učenicima iz Portugala. Uz to su prvaši naučili puno zanimljivosti o Australiji. trećaši o Portugalu.

1.d je oslikao svoje bookmarkere motivima dalmatinera, kravate, grada Dubrovnika,  i icitarima, a 3.d razred je za motiv uzeo kravatu i jabuke.

      

Pokloni za 1.d stigli iz Australije

Učenici 1.d su s veseljem napokon dočekali poštansku pošiljku od učenika iz Australije. Svatko je dobio označivač stranica i dugačko pismo, a u paketu je bila i slikovnica o njihovom gradu Melbourneu.

 

Učenici i učenice 3.b razreda, članovi čitateljske grupe uključeni su u projekt "NAŠA MALA KNJIŽNICA" nakladnika Ibis-grafika. 

Projekt uključuje objavljivanje šest knjiga nagrađivanih autora iz Slovenije, Litve i Hrvatske koje su namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina s ciljem poticanja čitanja i razvijanja kritičkog čitatelja.  Hrvatsku predstavlja knjiga Grigora Viteza "O zecu koji se volio smijati". Knjigu je 23. listopada u našoj školi predstavila pripovjedačica Srebrenka Peregrin. Učenici su sa zanimanjem pratili pripovijedanje i dosta toga naučili o pjesniku i pripovjedaču Grigoru Vitezu. Radujemo se daljnjem druženju i čitanju 6 odabranih knjiga. 

KNJIGE KOJE SUDJELUJU U PROJEKTU

HRVATSKA:  O zecu koji se volio smijati – Grigor Vitez, tekst (izbor od tri priče), Peter Škerl, ilustracije
SLOVENIJAStrašna vila i divlja zima – Jana Bauer, tekst; Caroline Thaw, ilustracije   

Čarabaralo –Ida Mlakar, tekst; Zarja Menart, ilustracije

Kako je Oskar postao detektiv - Andrej Rozman Roza, tekst; Ana Košir, ilustracije
LITVA:  Lijenozemska –  Kestutis Kasparavičius, tekst i ilustracije

Priče iz legla buha – Gendrutis Morkunas tekst, Lina Žutaute, ilustracije.

Svi autori i ilustratori čije knjige sudjeluju u projektu dobitnici su raznih nagrada u svojim zemljama i kroz ovaj projekt predstavljamo ih i našoj publici. U cilju što bolje vidljivosti, predvidjeli smo razne aktivnosti:

Više o događanjima .....https://www.ibis-grafika.hr/shop/category/vijesti/

http://www.os-bartola-kasica-zg.skole.hr/knji_nica1/na_a_mala_knji_nica

 

 

12. listopada učenici osmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz fizike u pratnji knjižničarke i prof. posjetit će Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti u kojoj je postavljena izložba o životu i djelu matematičara, fizičara i astronoma Marina Getaldića. Izložba je postavljena u sklopu projekta "Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu", a kroz nju će provesti autorica izložbe dr.sc. Marijana Buljan.

 

 

 

 

 

2017./2018.

9. travnja, prvog dana nastave nakon uskrsnih blagdana spisateljica i autorica brojnih knjiga za djecu Željka Hovrat Vukelja razveselila je učenike 1. razreda na književnom susretu. Uz priču, pjesmu, glumu i smijeh vrijeme je  brzo prošlo i nadamo se da će susret mnogima ostati u najljepšem sjećanju. A sada navalimo i na čitanje njezinih knjiga koje imamo u školskoj knjižnici.

                                                               

22. veljače učenici 3.a i 3.b razreda posjetili su Knjižnicu Staglišće kako bi se upoznali s gradskom-mjesnom knjižnicom. Tom prigodom susreli su se s pjesnikinjom Majom Cvek koja im je uz priče i legende o starom Zagrebu čitala i pjesme iz svojih zbirki "Trenuci sjećanja", "Zagrebački vez" i "Šprehe zagrebečke". Kako su pjesme pisane na "agramerskom", "zagrebačkom jeziku",  učenici su upoznali i dio jezične, nematerijalne kulturne baštine našega grada.

  

U Mjesecu hrvatske knjige, učenici  7. i 8. razreda uključili su se u Nacionalni kviz za poticanje čitanja.  Naslov i tema kviza u 2017. godini je ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE.   Za ovaj kviz korištene su online izdanje enciklopedija Hrvatskog leksikografskog zavoda i čitale knjige:  MAJA BRAJKO LIVAKOVIĆ: Milijunaši; TIHOMIR HORVAT: Mali ratnik; SANJA PILIĆ: Pošalji mi poruku.  Ove godine kviz su ispunjavali učenici 7.d razreda, a u izvlačenje glavne nagrade ušla je učenica Laura Kukovičić iz 7.d razreda. Više   stranici Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Hrvatska mreža školskih knjižničara i ove godine organizira Kviz znanja i kreativnosti "ČITANJEM DO ZVIJEZDA" koji se sastoji od dva dijela: Kviza znanja i izrade plakata. Naziv ovogodišnjeg projekta je "ZAPISI IZ ŠKRINJICE SJEĆANJA", a za natjecanje treba pročitati sljedeće knjige: Sue Townsend: Tajni dnevnik Adriana Molea; Jeff Kinney: Gregov dnevnik: kronike Grega Heffleya;  Jadranka Klepac: Kora od jabuke.

Sve zainteresirane učenike 6. 7. i 8. razreda knjige čekaju u školskoj 

2014./2015.

     

Utorak, 17. ožujka neobično je započeo za učenike prvih razreda. U školskoj knjižnici družili su se sa spisateljicom Željkom Horvat Vukelja. Uz već poznate brojne priče iz njenih slikovnica, Željka je iz svoje "Ljubice Torbić" našim najmlađim učenicima  izvukla pregršt posve novih  i još nezapisanih priča o jednom šalu, ptičicama, vezicama za cipele, o jednoj čudesnoj žabi... Neki učenici započeli su i tečaj francuskoga jezika... I potrajalo bi to do u nedogled, jer iz ljubičaste torbe stalno, kao po nekoj čaroliji izlaze sve nove i nove priče...

Nadamo se da će ovaj književni susret ostati u lijepoj uspomeni našim učenicima i potaknuti ih na daljnje druženje s knjigama i pričama ove spisateljice, ali i s drugim knjigama koje će sigurno obogatiti njihovo djetinjstvo.

Učenici osmih razreda ove godine ponovno su se uključili u projekt  "Čitanjem do zvijezda". Na školskom natjecanju sudjelovalo je 15 učenika, a 3 učenika iz 8.a razreda, Dunja Batinica, Ana-Marija Tucak i Matej Malešević plasirali su se na županijsko natjecanje.

Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" održano je u našoj školi  10. veljače 2015. godine. Od 9 ekipa koje su se natjecale, ekipa naše škole zauzela je prvo mjesto, a ekipa iz OŠ Brezovica drugo mjesto po broju osvojenih bodova i tako su se plasirali na državno natjecanje koje će se održati u Čakovcu 20. travnja 2015.

 

 

2012./2013.

I ove godine je u Mjesecu školskih knjižnica (cijeli listopad), a i u Mjesecu hrvatske knjige (15. 10. co 15. 11.) bilo živo i puno događanja. Mjesec školskih knjižnica obilježavao se pod motom: Školske knjižnice: ključ za prošlost, sadašnjost, budućnost. U prošlost smo se vratili slušajući bajke. Učenicima trećih i petih prazreda narodne bajke je pripovijedala Jasna Held, naša jedina profesionalna pripovjedačica bajki. Doživljaj je bio jedinstven. Pripovijedanje je bilo zanimljivo, neobično i nešto sasvim novo i vrlo zabavno.

    

U sadašnjost smo se vratili sudjelujući na predstavljanju nove knjige spisateljice Nade Mihelčić. Književni susret bio je u Knjižnici Staglišće, a sa spisateljicom su se družili učenici 4. a i 4. d razreda. Mnogi od njih su već pročitali knjigu "Pustolovine Arna i Điđija". I nova knjiga ove književnice "Pjesme i priče iz Afrike" zaintrigirala je naše mlade čitatelje. Pitanja su na kraju susreta bila brojna, ali i poneka odluka pristunih da se okuša u pisanju.

   

2011./2012.

Od početka školske godine u školskoj knjižnici i izvan nje događalo se dosta toga, a najintenzivnije u listopadu koji je od Međunarodne udruge školksih knjižničara (IASL) proglašen Mjesecom školskih knjižnica.  Moto pod kojim su se održavale različite aktivnosti bio je:  Školske knjižnice osposobljavaju učenike za život (School Libraries Empower Learners for Life). .. Od 15. listopada do 15. studenoga ujedno traje i manifestacija Mjesec hrvatske knjige, te smo različitim događanjima i to obilježili.

20. listopada učenici 1. i 2. razreda u školskoj knjižnici družili su se s lutkaricom i spisateljicom Jadrankom Čunčić-Bandov. Spisateljica je odglumila puno svojih kratkih igrokaza, a zatim su se i učenici okušali u glumi, vrlo uspješno kako smo mogli i sami vidjeti. Uz predstavljanje knjiga "Šale, trice zvrndalice" i "Tinka fakinka", učenici su saznali dosta toga o izradi lutaka i glumi s njima, a ujedno prepoznali i mnoge igrokaze koje su našli u svojim čitankama.

   

   

Učenici sedmih razreda 10. studenoga za vrijeme trajanja sajma knjiga Interliber sudjelovali su u kvizu u organizaciji Školske knjige. Nisu pobijedili, ali su zauzeli drugo mjesto i ujedno se dobro zabavili.

18. studenoga književnica Melita Rundek došla je na susret s učenicima šestih i 4.c razreda. Predstavila je svoje knjige "Psima ulaz zabranjen" i "Hi, ja sam online". Učenici su nakon toga odmah posudili ove knjige, što je znak da su bili vrlo zadovoljni književnim susretom.

   „      

Knjiga "Psima ulaz zabranjen" govori o "petoj" strani svijeta, strani priča, slika i glazbe, dok knjiga "Hi, ja sam online" poručuje da i u svijetu mobitela i interneta treba poštivati pravila ponašanja kao i u svakodnevnom životu. Svakako je pročitajte!

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju