preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bartola Kašića Zagreb

Login
Novinarska skupina

INA, DOP i DOD

Korisnici šk. prostora

Facebook stranica

Korisni linkovi

e-Dnevnik

Informacije za roditelje

Ažurirano: 22. 4. 2024.

Školski kurikulum

Himna naše škole

Himna Bartolu Kašiću

Raspored zvona

JUTARNJA SMJENA

1. sat    8:00 – 8:45

2. sat    8:50 – 9:35

3. sat    9:40 – 10:25

VELIKI ODMOR

4. sat  10:40 – 11:25

5. sat  11:30 – 12:15

6. sat  12:20 – 13:05

7. sat  13:10 – 13:55

 

POPODNEVNA SMJENA

0. sat  13:10 – 13:55

1. sat  14:00 – 14:45

2. sat  14:50 – 15:35

VELIKI ODMOR

3. sat  15:50 – 16:35

4. sat  16:40 – 17:25

5. sat  17:30 – 18:15

6. sat  18:20 – 19:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAŽNI BROJEVI
112 Hitne službe
192 Policija
193 Vatrogasci
194 Hitna pomoć
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2015.

Ukupno: 754426
Ovaj mjesec: 1944
Danas: 86
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PREHRANA UČENIKA KOJI NISU U PRODUŽENOM BORAVKU
Autor: Marijan Grbac, 6. 11. 2013.

                 Na zahtjevu prema Gradskom uredu o mogućnostima organiziranja prehrane za učenike koji nisu u produženom boravku došlo je danas njihovo očitovanje :

                 Program javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2013. godinu (Sužbeni glasnik Grada Zagreba od 18./12 i 16./13. ) osigurana su sredstva za sufinanciranje prehrane učenika o osnovnim školama.

                 Sukladno tim kriterijima koji su sastavni dio tog Programa stoji da su škole dužne organizirati prehranu (tri obroka )  samo  za učenike u skupinama produženog boravka.

Za učenike izvan produženog boravka škola može organizirati konzumaciju ručka ako zadovoljava sve prostorne i materijalne uvjete, ako ima odgovarajuću kuhinjsku opremu i opremu za serviranje hrane, te ako ima dovoljan broj zaposlenika .

Iako razumijemo potrebu i zahtjeve roditelja za organiziranjem prehrane za učenike izvan produženog boravka, ističemo da je škola ne može organizirati sve dok se ne steknu potrebni uvjeti prema gore navedenim uvjetima.

S poštovanjem                                                                                         Pročelnik                                                                                           Ivica Lovrić

Proučavajući malo tu problematiku uvidio sam slijedeće :

       U kolektivnom ugovoru od 29.4.2011. za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama

u članku 16.  (kuharica )

       (1) kuharica obavlja poslove pripreme kuhanja obroka (ručak) i to najmanje 70 u obliku toplog obroka, odnosno najmanje 270 mliječnih obroka / užine u obliku hladnog obroka dnevno.

       (2) na svakih dodatnih 70 objeda /ručak odnosno 270 mliječnih obroka dnevno utvrđuje se novi izvršitelj.

        Temeljem mišljenja Gradskog Ureda za odgoj i obrazovanje Zagreb, te čl. 16 T.K.U . u našoj školi nisu stečeni uvjeti za dodatno organiziranje konzumacije objeda /ručka.

        Obrazloženje: škola nema sve prostorne i materijalne uvjete, također nemamo ni odgovarajuću kuhinjsku opremu i opremu za serviranje hrane, ( Zakon o hrani 46/07 ) članak 52. , te nemamo niti dovoljan broj zaposlenika ,  prema kriteriju T.K.U. trebali bi imati minimum 3  zaposlenika za sadašnje stanje  broja objeda /ručka , a imamo ih samo dva.

Ako bi se broj objeda povećao sa sadašnjih 160  sa dodatnih cca 150 tebali bismoi imati pet zaposlenih u kuhinji.

S poštovanjem                                                                                          Ravnatelj:                                                                                                                  Grbac Marijan






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju